Νίκη «χρυσάφι» με ανατροπή για τον Αετό Λουτρών

04/02/2024 - 17:00 Τελευταία τροποποίηση στις 04/02/2024 - 20:51

Ο Αετός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Α ΕΠΣ Λέσβου με σκορ 2-1 απέναντι στον Όλυμπο Αγιάσου που υποχώρησε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Με νίκες προχώρησαν επίσης ο Διαγόρας, ο Αιγέας και ο Αρίων Μήθυμνας.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής στα Λουτρά, ο Όλυμπος πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα και προηγήθηκε στο 13ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Ξυνού από τη δεξιά πλευρά της μικρής περιοχής. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον ρυθμό τους στα επόμενα λεπτά και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 23ο λεπτό με τον Κουνιάρη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Αγριμάκη, όμως ο Τσακίρης με υπερένταση απομάκρυνε τη μπάλα σε κόρνερ. Η ομάδα της Αγιάσου μέτρησε άλλη μια καλή στιγμή με τον Λεβεντέλλη μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ήρθε η ισοφάριση για τον Αετό. Μετά από μεταβίβαση του Διμπαμπή, ο Ταξιάρχης Μασούσος ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 43’ ο Στρατής Πολύζος επιχείρησε καλό σουτ από πλάγια θέση, όμως ο Παπαλόπουλος απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιχάλη Τρεμούλα, ο Αετός έκανε την ανατροπή 2-1 στο 49ο λεπτό και πλησίασε στο 3-1 με τον Αγριμάκη στο 58’, όμως ο γκολκίπερ του Ολύμπου αποσόβησε το τέρμα. Η φιλοξενούμενη ομάδα προσπάθησε στη συνέχεια να φέρει το ματς ξανά στα ίσια χωρίς επιτυχία ωστόσο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ο Αετός είχε και δοκάρι στο 83’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Διμπαμπή. Η ομάδα των Λουτρών που παρέμεινε αλώβητη στην έδρα της πέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ενόψει των play offs και ενώ ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα η αναμέτρηση του Διαγόρα με τον Όλυμπο.

Στο Κάτω Τρίτος ο Αιγέας ήταν σαρωτικός 1-8 απέναντι στον Αλκιβιάδη που αγωνίστηκε με τον ποδοσφαιριστή Γαβανέλλη κάτω από τα δοκάρια. Η φιλοξενούμενη ομάδα προηγήθηκε 0-3 στο ημίχρονο με γκολ που σημείωσαν οι Κλούρας στο 23’, Μαγκράτζε στο 35’ και Ψάνης στο 44’, ενώ με το σκορ στο 2-0 ο Αλκιβιάδης απείλησε με την κεφαλιά του Ανήφορου. Στο 58’ έγινε το 0-4 με το αυτογκόλ του Σταυρινού, δύο λεπτά αργότερα ο Τοπάλι με σουτ έκανε το 0-5 και στο 66’ ο Ψάνης ξανά το 0-6. Ο χορός των τερμάτων συνεχίστηκε με τον Μιχαλάκη στο 75’ και 85’ αντίστοιχα. Ο Αλκιβιάδης πέτυχε το γκολ της τιμής στο 77’ με διαγώνιο σου του Δουγράματζη. Ο Αιγέας είχε και ένα δοκάρι με τον Σεκού στο 65’.

Στο γήπεδο Παπάδου, ο Διαγόρας επικράτησε 0-3 απέναντι στην Αναγέννηση Γέρας και συνέχισε να οδηγεί αήττητος την κούρσα του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου πήρε το προβάδισμα με την κεφαλιά του Μιχάλη Κριπιντίρη μετά από στημένη φάση στο 10ο λεπτό. Ο Διαγόρας έκανε δύο τα τέρματα του στο 68’ με τον Ντούμο και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 77’ με τον Στέλιο Τσομπανέλλη.

Δυνατός αγώνας έγινε στη Φίλια με τον Αρίωνα να πετυχαίνει σπουδαία νίκη που του δίνει σοβαρό πλεονέκτημα για την είσοδο του στα play offs δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του κανονικού πρωταθλήματος. Ο Γρούβας με πέναλτι στο 7ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τον Αρίωνα, όμως ο Ρονάλτο Σιμόνι ισοφάρισε γρήγορα για τη Φίλια. Στο 32’ ο Μαζάρι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια με τον Καπταγιάννη και Κρητικό. Ο Κώστας Κρητικός μάλιστα αποβλήθηκε στο 70’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και με παίκτη λιγότερο μέχρι το τέλος, η Φίλια δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε ο αγώνας στη Μόρια ανάμεσα στον Κεραυνό και τον Ανδρονικά, με καλύτερη στιγμή το δοκάρι του Πλιάκα από την πλευρά των γηπεδούχων στο 70ο λεπτό.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής 

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey