Έδειξε σφυγμό ο Όλυμπος και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα

10/02/2024 - 18:24 Τελευταία τροποποίηση στις 10/02/2024 - 19:20

Ο Όλυμπος έβγαλε αντίδραση, υποχρεώνοντας στην πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα τον πρωτοπόρο Διαγόρα με 1-2 και έφερε τα πάνω-κάτω στην υπόθεση του τίτλου.

Η πρώτη νίκη για τον Όλυμπο σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν ήταν αυτή στην έδρα του Διαγόρα. Η ομάδα της Αγιάσου έπαιζε ουσιαστικά το τελευταίο της χαρτί, καθώς σε περίπτωση ήττας θα έβγαινε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς. Ένα αποτέλεσμα ουσίας και ψυχολογίας για τους φιλοξενούμενους που αλλάζει τα δεδομένα αν και ο Διαγόρας συνεχίζει να κρατάει την τύχη στα χέρια του, όμως πλέον έχει αυξηθεί η πίεση, αφού η διαφορά του από την δεύτερη θέση είναι μόλις στους τρεις βαθμούς. 

dia=olimpos1-2.jpg (1170×780)

Ο Χρυσάφης με ψιλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής στο 5ο λεπτό, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 41' με τον Τόλη Λαλά που εκμεταλλεύτηκε την λάθος μεταβίβαση του Ματθαίου. Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής μείωσε 1-2 με κεφαλιά του Ματθαίου μετά από εκτέλεση φάουλ του Σεφουλάϊ πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους με στόχο να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο ο Όλυμπος διατήρησε το υπέρ του αποτέλεσμα έως τη λήξη, πανηγυρίζοντας στο φινάλε μια σπουδαία νίκη. Ο Διαγόρας είχε δοκάρι με τον Μπέκου στο ξεκίνημα της επανάληψης. 

Η Αναγέννηση Γέρας έβαλε δύσκολα στον Αιγέα που πήρε ωστόσο στους τρεις βαθμούς της νίκης με γκολ του Ψάνη στο 40ο λεπτό. Σημειώνεται ότι υπάρχουν διαμαρτυρίες από την πλευρά των φιλοξενούμενων για τη φάση του γκολ, καθώς όπως υποστηρίζουν προηγήθηκε φάουλ. Ο Αιγέας πλησίασε πλέον στους τρεις βαθμούς τον Διαγόρα. 

Εύκολο απόγευμα για τον τυπικά φιλοξενούμενο Αετό 0-5 απέναντι στον Κεραυνό. Το 0-1 έγινε με πέναλτι του Ταξιάρχη Μανούσου και το 0-2 που ήταν σκορ ημιχρόνου από τον Συβρή. Στην επανάληψη, ο Μπράκουλα έκανε το 0-3, ο Δουκάκης το 0-4 και το τελικό 0-5 ο Νίκος Μωϋσίδης. Η καλύτερη στιγμή για τον Κεραυνό ήταν το δοκάρι του Γιάννη Βαξεβάνη.

Νίκη με 4-0 κατέκτησε ο Αρίων Μήθυμνας απέναντι στον ουραγό Αλκιβιάδη και διατήρησε το προβάδισμα για την πεντάδα. Ο Γρούβας με πέναλτι στο 23' άνοιξε στο σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Κλεάνθης Ζούζι στο 31' έκανε το 2-0 και ο Ορέστης Νάκε στο 44' το 3-0. Το 4-0 διαμόρφωσε ο Γρούβας ξανά στο 64'. Ο Αρίων ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μαζάρι από το 56ο λεπτό. Ο Αλκιβιάδης από την μεριά του, μέτρησε κάποιες καλές ευκαιρίες, υποχρεώνοντας τον Παπάζογλου σε καίριες επεμβάσεις.

Η Φίλια πήρε τη νίκη 0-1 στην έδρα του Ανδρονικά και διατήρησε τις ελπίδες της για τα Play offs έως την τελευταία αγωνιστική του κανονικού πρωταθλήματος. Το «χρυσό γκολ πέτυχε στο 68' ο Αζάμπι. 

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί το πέμπτο εισιτήριο για τα play offs ανάμεσα στον Αρίωνα και τη Φίλια αλλά και η τελική κατάταξη των ομάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής 

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey