«Ανάσανε» ο Αλκιβιάδης, στα play offs ο Αρίων Μήθυμνας

18/02/2024 - 17:00 Τελευταία τροποποίηση στις 18/02/2024 - 18:55

Την τελευταία αγωνιστική του κανονικού πρωταθλήματος της Α ΕΠΣ Λέσβου, ο Αλκιβιάδης πανηγύρισε την πρώτη νίκη που του δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει στα ίσια πια την παραμονή του στην κατηγορία. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, Αρίων και Φίλια ηττήθηκαν με αποτέλεσμα να πάρει το πέμπτο εισιτήριο για τα play offs η ομάδα του Μολύβου, ενώ με εμφατικές νίκες συνέχισαν ο Διαγόρας και ο Όλυμπος.

Στο Κάτω Τρίτος ο Αλκιβιάδης πήρε τη νίκη 2-0 κόντρα στον Ανδρονικά και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη της παραμονής, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα play outs με διαφορά ενός πόντου. Γρήγορος ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τους φιλοξενούμενους να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες. Στο 41' μετά από απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Σταυρινού, ο Βαλσάμης απέκρουσε τη μπάλα η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά με κεφαλιά ο Παμαλίδας άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Παλαμίδας ξανά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και με σωστή διαχείριση έως το τέλος, ο Αλκιβιάδης κράτησε την πολύτιμη νίκη.

Γλυκιά ήττα για τον Αρίωνα Μήθυμνας 2-5 από τον Αιγέα Πλωμαρίου, αφού δεν του κόστισε την είσοδο του στα Play offs, καθώς διατήρησε την διαφορά των τριών πόντων από τη Φίλια που επίσης ηττήθηκε από τον Αετό Λουτρών. Παρουσία αρκετών φιλάθλων στο γήπεδο της Πέτρας, ο Καλαφάτης με σουτ στο 16' έδωσε το προβάδισμα στους Πλωμαρίτες, ενώ ο Κλούρας τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε το 0-2. Στη συνέχεια ο Αρίων μείωσε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γρούβα, όμως στο 43' ο Καλαφάτης ξανά έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Στο 48' ο Ψάνης έκανε το 1-4, ο Γρούβας με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε εκ νέου 2-4 και ο Τοπάλι στο 76' διαμόρφωσε το τελικό 2-5. Ο Αιγέας είχε τέσσερα δοκάρια με τους Τοπάλι, Ψάνη (2), Βελούτσο και ένα δοκάρι ο Αρίων με τον Γρούβα.

Νικηφόρο πέρασμα από τη Φίλια για τον Αετό με σκορ 1-2. Το 0-1 έγινε στο 22' από τον νεαρό Γιαβρούδη, όμως δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με απ' ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λαπούσι. Στο 83' ο Αγριμάκης σημείωσε το 1-2 που παρέμεινε έως το τέλος, ενώ νωρίτερα ο Αετός είχε δοκάρι με τον Γιώργο Συβρή.

Ο Όλυμπος φόρτσαρε στο δεύτερο μέρος και πανηγύρισε εμφατική νίκη 7-0 κόντρα στην Αναγέννηση Γέρας. Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι που διαμαρτύρονται και για ένα πέναλτι σε βάρος του Γιώργου Μανούσου στάθηκαν καλά στο γήπεδο, ωστόσο ο Όλυμπος πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα από το 17' με γκολ του Τριλιανού. «Καταιγίδα» στο δεύτερο μέρος από τους Αγιασώτες, που πέτυχαν έξι τέρματα με τους Λαλά 2, Κρητικό, Χρυσάφη, Γιάννη Βουρλή και Σταμογιώργο.

Επιστροφή στις νίκες για τον πρωτοπόρο Διαγόρα 6-0 με αντίπαλο τον Κεραυνό Αφάλωνα. Ο Σεφουλάϊ σημείωσε χατ-τρικ, το ένα γκολ με πέναλτι. Επίσης, δύο γκολ προήλθαν από τον Βαγγέλη Ντούμο και ένα από τον Αλαγιάννη. Ο Διαγόρας μπαίνει στα Play offs με το πλεονέκτημα των τριών πόντων από τη δεύτερη θέση.

Οι ομάδες ετοιμάζονται πλέον για τα play offs και play outs η κλήρωση των οποίων θα γίνει αύριο το απόγευμα στην εκδήλωση της κοπής πίτας από την ΕΠΣ Λέσβου στις 18:30 στο Επιμελητήριο Λέσβου. Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες θα ξεκινήσουν τον δεύτερο κύκλο των αγώνων με τη βαθμολογία που έχουν συγκεντρώσει στο κανονικό πρωτάθλημα.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής 

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey