Άκυρη η μεταγραφή "Δέλο" και... μπέρδεμα!

12/09/2013 - 12:33 Τελευταία τροποποίηση στις 12/09/2013 - 13:00

Αλαλούμ! Μια λέξη αντικατοπτρίζει πλήρως τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας, μετά τη διεξαγωγή του αγώνα ανάμεσα σε Βύρωνα Μόριας και Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

"Μήλον της έριδος", ο Στρατής Δελόλμας που αγωνίστηκε για λογαριασμό της ομάδας της Αγίας Μαρίνας, προκαλώντας την ένσταση των παραγόντων του Βύρωνα Μόριας. Αιτία; Το γεγονός πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έπαιξε φέτος στην Α' Φάση του Κυπέλλου Λέσβου, φορώντας τη φανέλα του Διαγόρα Αγ. Παρασκευής, μεταπηδώντας στον Ατρόμητο κατά την τελευταία ημέρα των μεταγραφών.

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και συγκεκριμένα το Άρθρο 19, παρ. 2γ "Απαγορεύεται και είναι άκυρη η μετεγγραφή ποδοσφαιριστή σε νέο σωματείο, εφόσον κατά τη διάρκεια της θερινής μετεγγραφικής περιόδου έλαβε μέρος σε αγώνα του προηγούμενου σωματείου του. Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή σε αγώνα του νέου σωματείου του, είναι αντικανονική."

Τυπικά, η ΕΠΟ ορθώς ενέκρινε τη μεταγραφή του παίκτη από τον Διαγόρα στον Ατρόμητο, από τη στιγμή που κατατέθηκαν όλα τα απαραίτητα παραστατικά εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών. Στην Ομοσπονδία βέβαια, δεν μπορούν να γνωρίζουν ποιος έπαιξε και πότε, επομένως η ευθύνη για τη χρησιμοποίηση ή όχι ενός παίκτη περνά στα σωματεία.

Θεωρητικά βέβαια, ο σύλλογος της Αγίας Μαρίνας θα μπορούσε να είχε απευθυνθεί στην ΕΠΣ Λέσβου πριν από το πρώτο ματς, για το οποίο ήταν διαθέσιμος ο νεαποκτηθείς παίκτης, ζητώντας διευκρινίσεις και εξετάζοντας πιο προσεκτικά τον κανονισμό. Σε κάθε περίπτωση, το να μην ερχόταν στην επιφάνεια ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, θα ήταν κυριολεκτικά αδύνατο.

eps_lesvou_logoΣε ότι αφορά το ματς της πρεμιέρας, από τη στιγμή που ο Βύρων Μόριας έκανε ένσταση, ο λόγος περνά πλέον στην Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΛ που θα συνεδριάσει το αργότερο μέχρι αύριο και θα αποφανθεί για το θέμα. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός να φτάσει η υπόθεση μέχρι και στις αρμόδιες Επιτροπές της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του "SL", ο Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας κινδυνεύει να χάσει το ματς στα χαρτιά. Σε ότι αφορά τον ποδοσφαιριστή, αν και από την ΕΠΟ σε ανάλογες περιπτώσεις εξετάζεται μήπως υπήρχε δόλος, το να τιμωρηθεί ο Δελόλμας φαντάζει εξαιρετικά απίθανο. Όμως το πιθανότερο είναι, αφού η μεταγραφή του θα κριθεί τυπικά άκυρη, να επιστρέψει το δελτίο του στην Αγία Παρασκευή και είτε να βρεθεί η φόρμουλα ώστε να αγωνιστεί στο Διαγόρα, είτε να αναζητήσει εκ νέου την τύχη του με μια μεταγραφή την προσεχή περίοδο του Ιανουαρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey