Συγγνώμη λάθος! Ξανακληρώνει η ΕΠΟ!

22/08/2022 - 16:14

Τα έχουμε δει όλα; Προφανώς και όχι! Η ΕΠΟ έκανε κλήρωση στο Κύπελλο Ελλάδας προ ημερών, αλλά τα... θαλάσσωσε! Κι αυτό γιατί στην κληρωτίδα μπήκε ομάδα που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση. Ο λόγος για τη ΑΕ Μυκόνου, που δεν είχε καν προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κυκλάδων! Ο τελικός του οποίου για τη σεζόν 2021-22 δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί...

Κι ενώ η κληρωτίδα έβγαλε ταξίδι στην Κρήτη για τον Αετό Λουτρών, η επίσημη ΕΠΟ ενημερώνει πως η κλήρωση θα διεξαχθεί εκ νέου! Ευτυχώς δηλαδή που οι Κυπελλούχοι ΕΠΣ Λέσβου δεν βρήκαν ακόμα αεροπορικά εισιτήρια. Φαντάζεστε να τα είχαν πληρώσει κιόλας; 

Όπως γνωστοποίησε η ΕΠΟ -με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα (22/8)- θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση για το 4ο γκρουπ, την Τετάρτη (24/8). Η Ομοσπονδία ξεκαθάρισε μάλιστα πως θα αποδοθούν ευθύνες για το λάθος. 

Επομένως τα ζευγάρια του 4ου γκρουπ, που είχαν προκύψει από την κλήρωση στις 19 Αυγούστου δεν ισχύουν και οι ομάδες θα μάθουν τον αντίπαλό τους σε δύο ημέρες:

4ο Γκρουπ

Ερμής Ζωνιανών-ΑΕΡ Αφάντου
Νέα Αρτάκη-Ηλιούπολη
Αλμυρός Γαζίου-Αετός Λουτρών
Άρης Βούλας-ΑΕ Μυκόνου
ΑΟ Αγίου Νικολάου-Απόλλων Αγίου Ιωάννη
Ποσειδών Καρδαμύλων-Πανελευσινιακός

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Κατά τη διαδικασία καταρτισμού του αγωνιστικού προγράμματος της Α΄ (πρώτης) φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2022-23 διαπιστώθηκε ότι εκ λάθους συμπεριελήφθη στην κλήρωση σωματείο που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη.

Η ΕΠΟ αισθάνεται την υποχρέωση να απολογηθεί για την αβελτηρία αυτή και να δηλώσει ότι το θέμα θα διερευνηθεί διεξοδικά εσωτερικά, προκειμένου να διακριβωθούν οι αιτίες του συγκεκριμένου λάθους. Σε περίπτωση δε που προκύψουν ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν.

Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, και με γνώμονα την απόλυτη διαφάνεια των διαδικασιών και το κύρος του θεσμού, η κλήρωση των αγώνων του 4ου γκρουπ της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας θα διενεργηθεί εκ νέου, χωρίς -προφανώς- τη συμμετοχή του σωματείου που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος 2022-23.

Η νέα κλήρωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 και ώρα 11:00 στα γραφεία της ΕΠΟ".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey