Κλήρωσε για τους ομίλους!

30/05/2015 - 11:08

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του 5th 6x6 SportLesvos.gr Tournament Powered by OXY, με μεγάλο χορηγό στα έπαθλα των τριών νικητών την ELECTRONET Προδρόμου, έχει ήδη ξεκινήσει. Χθες το βράδυ, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του OLYMPICO στη Νεάπολη πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Α' Φάσης των ομίλων, με τους εκπροσώπους των ομάδων να προετοιμάζονται για την έναρξη των αναμετρήσεων την Τρίτη 2 Ιουνίου.

Συνολικά 18 ομάδες μπήκαν στην κληρωτίδα του τουρνουά. Μια συνειδητή απόφαση τόσο των ομάδων, που προτίμησαν να... συγχωνεύσουν δυνάμεις ώστε να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές, αλλά και των ίδιων των διοργανωτών, που προσπάθησαν να περιορίσουν στο μέτρο του δυνατού την πιθανότητα να προκύψουν στη διάρκεια του τουρνουά αδιάφορα παιχνίδια. Για το λόγο αυτό, άλλαξε φέτος και το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Οι 18 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των εννέα, οι οποίοι θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα γύρο, από όπου θα προκριθούν οι έξι πρώτοι. Ακολούθως, στη Β' Φάση του τουρνουά προστίθεται μια νέα φάση ομίλων, με μικρότερο όμως αριθμό ομάδων. Συγκεκριμένα, με βάση τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, θα δημιουργηθούν τρεις νέοι όμιλοι των τεσσάρων, επίσης με αγώνες σε ένα γύρο, από όπου θα προκριθούν οι δύο πρώτοι και οι δύο καλύτεροι τρίτοι. Τα βαθμολογικά κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας -όπως προβλέπονται από την προκήρυξη- είναι: 1) Βαθμοί, 2) Συνολική διαφορά τερμάτων, 3) Καλύτερη επίθεση, 4) Πέναλτι.

Στη συνέχεια της διοργάνωσης, οι οκτώ ομάδες που θα βρεθούν στα προημιτελικά διασταυρώνονται επίσης με βαθμολογικά κριτήρια χιαστί σε νοκ άουτ παιχνίδια, στα οποία αν το τελικό αποτέλεσμα είναι ισόπαλο θα ακολουθήσει 5λεπτη παράταση και εφόσον δεν προοκύψει ούτε τότε νικητής, η ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Οι ομάδες που θα περάσουν διασταυρώνονται στα ημιτελικά, οι ηττημένοι θα αγωνιστούν στο μικρό τελικό, ενώ οι νικητές θα διεκδικήσουν τον τίτλο και το μεγάλο έπαθλο της διοργάνωσης, από μία LG TV 32" Full HD σε κάθε παίκτη προσφορά της ELECTRONET Προδρόμου. Οι φιναλίστ θα... ντυθούν με αθλητικό υλικό από το πλήρες GIVOVA BOX προσφορά του OLYMPICO, ενώ η ομάδα που θα κατακτήσει την 3η θέση θα κερδίσει από ένα Tablet 7" E-Star για κάθε παίκτη της.

Αναλυτικά οι όμιλοι που προέκυψαν και το σύστημα διεξαγωγής

Φωτογραφίες: Δάκης Κουλουκάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey