Με πολλές ελπίδες στην τελευταία στροφή!

24/03/2018 - 19:56 Τελευταία τροποποίηση στις 24/03/2018 - 21:12

Όλα ανοικτά παραμένουν στον 7ο Όμιλο της Γ' Εθνικής αναφορικά με τη μάχη της παραμονής. Τα σημερινά αποτελέσματα έκαναν γνωστές ακόμα δύο ομάδες που υποβιβάζονται στο τοπικό, πέραν του Ταμυναϊκού. Πρόκειται για την Τριγλία Ραφήνας και τον Ερμή Κιβερίου. Ωστόσο μένει ακόμα ένα εισιτήριο και αυτό θα προσπαθήσει να αποφύγει με κάθε τρόπο ο Διαγόρας Αγ. Παρασκευής...

Η ομάδα της Λέσβου έκανε το χρέος της, κερδίζοντας την Τριγλία και έφτασε έτσι τους 25 πόντους. Την επόμενη εβδομάδα αγωνίζεται στο Κιβέρι με τον Ερμή, που είναι πλέον υποβιβασμένος. Θέλει νίκη και θα έχει παράλληλα το... αυτί της στην αναμέτρηση της Ερμιονίδας με τον Παναργειακό.

Σήμερα σώθηκε η Θύελλα Ραφήνας (29β.), ενώ έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία και η Χαλκίδα (29β.) με τον Πανθηραϊκό (29β.). Πρωταθλητής είναι ο Αήττητος Σπάτων.

Οι ομάδες που δεν έχουν σιγουρευτεί ακόμα είναι η Ερμιονίδα, ο Παναργειακός, ο Αιολικός και ο Διαγόρας. Με φυσιολογικά αποτελέσματα κατά την τελευταία αγωνιστική, δεν κινδυνεύει ο Αιολικός αφού υποδέχεται στον «Ταρλά» τον ουραγό Ταμυναϊκό και με νίκη θα φτάσει τους 30 πόντους. Έτσι, από τη στιγμή που το «2» για τον Διαγόρα είναι μονόδρομος, όλα θα κριθούν στο Κρανίδι.

Θεωρητικά, η Ερμιονίδα (28β.) μοιάζει παντελώς αδιάφορη. Είναι όμως; Το «SL» λέει όχι! Κι αυτό γιατί υπάρχει σενάριο που τη ρίχνει κατηγορία. Επομένως, κάπως... κόβονται τα όνειρα του Παναργειακού για ξεκούραστο «2» την Κυριακή.

Το «SL» σας είχε ενημερώσει για τα κριτήρια ισοβαθμίας από την περασμένη εβδομάδα. Ομάδες που ισοβαθμούν, κρίνονται στα μεταξύ τους ματς κατά σειρά με τους βαθμούς, τη διαφορά γκολ και την επίθεση. Ο Διαγόρας, χάρη στην απόρθητη έδρα του, εξασφάλισε τουλάχιστον ότι σε διπλές ισοβαθμίες με αυτές τις ομάδες και τα τρία αυτά κριτήρια πάνε περίπατο. Και αν είχε σκοράρει ένα ακόμα γκολ στο πρόσφατο ματς με τον Παναργειακό, όπου είχε κλασικές ευκαιρίες, θα ήταν όλα πιο απλά σήμερα...

Τα μεταξύ τους αποτελέσματα

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Ερμιονίδα 1-0
Ερμιονίδα -Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 2-1
Παναργειακός-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 2-0
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Παναργειακός 2-0

Με βάση τον ΚΑΠ επόμενο κριτήριο είναι η συνολική διαφορά τερμάτων στα ματς ολόκληρου του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή η Ερμιονίδα μοιάζει άνετη (21-16) έχοντας συντελεστή +5. Ο Παναργειακός, αφού δεν κέρδισε με μεγάλο σκορ τον Ταμυναϊκό έμπλεξε αρκετά (16-20) με συντελεστή -4, ενώ ο Διαγόρας χάρη στην ευρεία νίκη του σήμερα έφτιαξε τον δικό του συντελεστή (18-21) στο -3. Δεδομένης της νίκης του στο Κιβέρι, ο Διαγόρας θα τερματίσει με ακόμα καλύτερη διαφορά τερμάτων και κάπου εδώ μπορεί να μπλέξει η Ερμιονίδα, αν χάσει από τον Παναργειακό.

Ας πάρουμε το σενάριο με το μικρότερο σκορ: Ερμιονίδα-Παναργειακός 0-1. Η Ερμιονίδα θα μένει στους 28β. με γκολ 21-17, ο Παναργειακός θα σώνεται με 30β. και ο Διαγόρας θα πηγαίνει επίσης στους 28β με νίκη επί του Ερμή. Άρα για να σωθεί η ομάδα της Αγίας Παρασκευής χρειάζεται μια ευρεία νίκη με σκορ 0-7! Τότε θα πέφτει η Ερμιονίδα! Εύκολο; Καθόλου! Αλλά αν για παράδειγμα το σκορ στο Κιβέρι είναι 0-3 στο ημίχρονο, θα αισθάνεται όντως αδιάφορη η Ερμιονίδα ή θα αποφασίσει να παίξει για την τιμή και την ιστορία της κόντρα στον Παναργειακό; Αυτό μόνο χρειάζεται, εξάλλου, ο Διαγόρας, που με 1Χ στο Κρανίδι και δική του νίκη στο Κιβέρι (ακόμα και με 0-1) τότε θα βρίσκεται και τη νέα χρονιά στη Γ' Εθνική.

Όλα αυτά βέβαια στις διπλές ισοβαθμίες. Γιατί στις τριπλές αλλάζουν πολλά...

Πώς θα προκύψουν; Μόνο αν ο Αιολικός μείνει στην ισοπαλία με τον Ταμυναϊκό. Με Χ στην Ερμιονίδα και 2 στο Κιβέρι, τότε θα ισοβαθμήσουν στους 28 πόντους Αιολικός, Παναργειακός και Διαγόρας. Την άγουσα για το τοπικό παίρνει σε αυτό το σενάριο ο Διαγόρας Αγ. Παρασκευής.

Σε ένα άλλο σενάριο τριπλής ισοβαθμίας, με Χ του Αιολικού απέναντι στον Ταμυναϊκό, 2 του Παναργειακού στο Κρανίδι και 2 του Διαγόρα στο Κιβέρι, θα ισοβαθμήσουν στους 28 πόντους Ερμιονίδα, Αιολικός και Διαγόρας. Και πάλι πέφτει η ομάδα της Αγίας Παρασκευής.

Τι θα γίνει στο τέλος; Θα φανεί την Κυριακή...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey