Πάμε "Ταρλά"! Πάμε... Euro 2004!

07/06/2016 - 14:21 Τελευταία τροποποίηση στις 07/06/2016 - 15:42

Η μεγάλη ημέρα έφτασε, αφού απόψε στις 20:00 θα διεξαχθεί το σπουδαίο φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα μεταξύ του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παλλεσβιακού και της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το EURO 2004 στην Πορτογαλία, στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης.Ο αγώνας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων του συλλόγου, συνεχίζοντας το έργο που έχει δρομολογήσει, με πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων, αλλά και κοινωνικών πρωτοβουλιών, οι οποίες έχουν ως στόχο την ανακούφιση και ενίσχυση διαφόρων ευπαθών κοινωνικών.

Από χθες, έφτασαν στη Λέσβο οι διεθνείς μας, που δόξασαν την Ελλάδα εκείνο το απίστευτο καλοκαίρι στα γήπεδα του Οπόρτο, του Φάρο και της Λισσαβώνας. Αρκετοί επισκέφθηκαν το απόγευμα την Ιερά Μονή Ταξιαρχών στον Μανταμάδο, ενώ σήμερα τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, με τους διεθνείς μας να επισκέπτονται -μοιράζοντας μεγάλη χαρά- το 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, καθώς επίσης και το Ειδικό Σχολείο.

Φωτογραφία: Γιώργος Παπαδόπουλος

Φωτογραφία: Γιώργος Παπαδόπουλος

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, διοργανώθηκε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο "Ηλιοτρόπιο", όπου διαμένουν οι διεθνείς, παρουσία των εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης από τη Λέσβο. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Παλλεσβιακού Παναγιώτης Ζορμπάς, αφού πρώτα καλωσόρισε τους διεθνείς μας, ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης, τονίζοντας τη μεγάλη τιμή που γίνεται στον τόπο, επισημαίνοντας τους τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το φιλικό αυτό: το προσφυγικό και την προβολή του νησιού που δίνει την καθημερινή του μάχη εδώ και πολλούς μήνες, το "Χαμόγελο του παιδιού", στο οποίο θα δοθούν όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα, καθώς και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μυτιλήνης, αφού οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στον "Ταρλά" το βράδυ θα μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ρουχισμού, τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες.

Ακολούθως, εκ μέρους των διεθνών μας μίλησαν οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Κώστας Κατσουράνης και Άγγελος Χαριστέας, που επεσήμαναν ότι είναι μεγάλη χαρά να βρίσκονται στη Λέσβο, αναγνωρίζοντας όλα όσα έχει προσφέρει ο τόπος και οι κάτοικοί του στην προσφυγική κρίση, ενώ παράλληλα τόνισαν και τον ιερό σκοπό για τον οποίο πραγματοποιείται το φιλικό αυτό. Απλοί, προσιτοί και καταδεκτικοί απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δίνοντας παράλληλα και τις συμβουλές τους προς τα νεαρά παιδιά που ασχολούνται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο και θα βρίσκονται το βράδυ στο γήπεδο για να τους παρακολουθήσουν, με τον Άγγελο Χαριστέα μάλιστα να τονίζει πως "πρέπει να ρουφήξουν κάθε στιγμή από το συγκεκριμένο αγώνα" και τον Θοδωρή Ζαγοράκη να μιλά "για πίστη, υπομονή, πάθος με το άθλημα και ανθρώπους στο περιβάλλον κάθε παιδιού που θα το συμβουλεύουν σωστά και θα του παρέχουν κάθε υποστήριξη". 

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός χαρακτήρισε σπουδαία την ημέρα αυτή, αφού τη Μυτιλήνη επισκέπτεται η ομάδα-θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, που μας έκανε όλους περήφανους το καλοκαίρι του 2004, ευχόμενος να γίνει ένα καλό και ανταγωνιστικό παιχνίδι, που θα το ευχαριστηθούν οι χιλιάδες φίλαθλοι στις εξέδρες. Τέλος, το λόγο πήρε η κ. Αναγνωστοπούλου, εκπρόσωπος του ομίλου Folli Follie, που αποτελεί χορηγό της εκδήλωσης, η οποία ανέφερε τη σπουδαιότητα στήριξης ανάλογων δράσεων και στο μέλλον. Μάλιστα, επειδή θα αναχωρούσε πριν τη διεξαγωγή του αγώνα για την Αθήνα, ο πρόεδρος των παλαιμάχων του "Παλλέ" της πρόσφερε μια αναμνηστική εικόνα του Ταξιάρχη.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20:00 στον "Ταρλά" και όσοι βρεθούν στις εξέδρες, καλό είναι να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ρουχισμού, που είναι βέβαιο ότι θα ανακουφίσουν συμπολίτες μας, οι οποίοι το έχουν ανάγκη. Η είσοδος για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου θα είναι ελεύθερη, με την ίδια θερμή παράκληση για προσφορά από τους διοργανωτές. Το "πειρατικό" βρίσκεται στη Μυτιλήνη, ας το χαρούμε!

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey