Έτοιμος για ντεμπούτο στη Serie'A ο Αρμενάκας!

24/09/2016 - 22:48 Τελευταία τροποποίηση στις 25/09/2016 - 17:07

Πολλοί σίγουρα θα θυμάστε τον Πάνο Αρμενάκα, το "wonder boy" που από πολύ μικρή ηλικία κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης, που "σφάζονταν" στα πόδια του για να τον αποκτήσουν.

Ο 18χρονος κατάγεται από το Πλωμάρι της Λέσβου και μέσα σε ελάχιστα χρόνια έχει κατορθώσει να "χτίσει" μια μικρή ευρωπαϊκή καριέρα στα γήπεδα της Αγγλίας και της Ιταλίας. Πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο στην Αυστραλία, στην ακαδημία του πρώην παίκτη της ΑΕΚ Τζίμι Πατίκα. Βρέθηκε στη Σίδνεϋ Ολύμπικ, μετακόμισε στην Ευρώπη αρχικά για να δοκιμαστεί στην Μπαρτσελόνα, έπειτα στην Μπόλτον, αλλά τελικά εντάχθηκε στην Μπρέσια. Ακολούθως, έμεινε στην Αγγλία για μια διετία, αφού τον απέκτησε η Γουότφορντ, αγωνιζόμενος στην ομάδα νέων.

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο όμως το υπέγραψε στην Ουντινέζε και αύριο ενδεχομένως να πραγματοποιήσει και το ντεμπούτο του στη Serie A, αφού ο Τζιουζέπε Ιακκίνι -προπονητής της ιταλικής ομάδας- τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το εκτός έδρας ματς κόντρα στη Σασουόλο!

Ο Αρμενάκας ακολούθησε το καλοκαίρι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και δείχνει να υπολογίζεται από τον Ιταλό τεχνικό, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα τον είδε να σκοράρει ξανά με την Primavera, στο αντίστοιχο πρωτάθλημα νέων, κατακτώντας έναν ακόμα τίτλο MVP.

Γεννημένος στις ΗΠΑ, μεγάλωσε στην Αυστραλία, διαθέτοντας έτσι τρεις υπηκοότητες μαζί με την ελληνική. Μάλιστα έχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο της Ελλάδας, συμμετέχοντας σε δύο φιλικά ματς της εθνικής νέων τον Αύγουστο του 2014. Έκτοτε όμως, αγωνίστηκε και με την αντίστοιχη ομάδα της Αυστραλίας, αρχικά σε διεθνές τουρνουά στις ΗΠΑ και εν συνεχεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων του 2015, στη Χιλή.

Φωτογραφίες | Guido Maconi, Simone Ferraro

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey