ΟΠΑΠ ή αποχή;

29/11/2011 - 09:40

Προθεσμία έδωσε η Football League για να συμφωνήσει με τον ΟΠΑΠ, διαφορετικά θα ακολουθήσει αποχή. Η υπογραφή της σύμβασης με το OTE TV και η φόρμουλα, η οποία βρίσκεται για να πάρουν οι ομάδες παράταση αποπληρωμής των χρεών από προσφυγές ήταν τα μοναδικά ευχάριστα νέα από το ΔΣ της Football League που έγινε τη Δευτέρα (28/11) και διήρκησε 4 ώρες.

Η λύση της αποχής, που πρότεινε ο Αλέξης Κούγιας δείχνει, προς το παρόν, να απομακρύνεται, με τον πρόεδρο της Παναχαϊκής να τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει αναστολή πρωταθλήματος εάν μέσα σε 10 ημέρες δεν υπάρξει συμφωνία με τον ΟΠΑΠ. Από τη μεριά τους οι Διαγόρας, Θρασύβουλος, Αναγέννηση Επανομής ζήτησαν να βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση, γιατί πλέον υπάρχει θέμα επιβίωσης.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Σπύρος Καλογιάννης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για την πορεία των επαφών με το Υπουργείο Οικονομικών και τον ΟΠΑΠ και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα βρεθεί λύση και θα υπογραφεί η σύμβαση με τον Οργανισμό. Φυσικά, ο τελευταίος επιθυμεί να χρηματοδοτήσει μόνο το πρωτάθλημα Νέων, μία διοργάνωση που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι υπάρχει η σκέψη διεξαγωγής του σε δύο ομίλους.

Σχετικά με την ξένη στοιχηματική εταιρεία που φέρεται να έχει εκφράσει ενδιαφέρον για χορηγία, ο Καλογιάννης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, γιατί αντίκειται στους νόμους.

Στο ζήτημα των ορισμών των διαιτητών, υπήρξε πρόταση αυτοί να γίνονται βάσει γεωγραφικών κριτηρίων, γιατί οι ομάδες δεν μπορούν να πληρώνουν κάθε φορά 4.000 ευρώ για τα διαιτητικά έξοδα. Υπήρξαν, μάλιστα, παράγοντες που τα έβαλαν με το ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο συνεργάζεται η ΕΠΟ, με τον Καλογιάννη να τονίζει: «Μπορώ να φέρω πιο οικονομική προσφορά για τα μεταφορικά των διαιτητών. Θα το συζητήσω με την ΕΠΟ».

Θέλει την Αντιπροεδρία ο Σφακιανάκης

Στις 8/12 θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των Αντιπροέδρων της Football League. Αυτές δεν έγιναν τη Δευτέρα (28/11), γιατί στην ημερήσια διάταξη υπήρχε θέμα νομιμοποίησης των μελών του ΔΣ.

Από τους 22 παρόντες στους 8 υπήρχε έλλειψη αρκετών εγγράφων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψηφιότητα αναμένεται να θέσουν οι Αλέξης Κούγιας, Πέτρος Θεοδωρίδης και ο νυν Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Στέλιος Σφακιανάκης.

(Πηγή: footballleaguenews.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey